+ Hozzászól a témához
Oldal: 1 / 4 1 2 3 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (37) összesen

Téma: Együtt motorozás szabályai

919hornet logója
    919hornet nem elérhető Hornet Klub Alapító tag 919hornet is on a distinguished road
    Hely
    Budapest
    Életkor
    32
    Összes hozzászólás
    1,627
    Blog Entries
    2
    Hírnév szint
    10

Exclamation Együtt motorozás szabályai

Sziasztok!

Látva az első közös motoros túránkon, hogy ki milyen meredek dolgokat művelt, ígyekeztem két rövid cikkben összefoglalni egy két szabályt. A dolog még nem teljes de ezeket jó lenne fejben tartani amikor közösen túrázunk!
    Ezeket itt megtaláljátok:
    http://919hornet.hu/home/content/blogcategory/43/90/
    Hornet attacks when roused (A darázs akkor támad, ha feldühítik!)_____________________________________________
    HHK Pest megyei (Di)-VíziÓ

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
    Válaszol idézettel Válaszol idézettel
    Share with Facebook

Micky75 logója
    Micky75 nem elérhető Member Micky75 is on a distinguished road
    Hely
    Székesfehérvár
    Életkor
    37
    Összes hozzászólás
    51
    Hírnév szint
    5

Alapbeállítás re: Együtt motorozás szabályai

Hello

Bocsánat lehet hogy nagyon off vagyok de ezzel a témával kapcsolatban lenne pár kérdésem.
    Mindíg is álmodoztam a motorozásról és csak tavaly ősszel vált valóra ez az álom.
    Viszont az álom a motorról szólt. A motor megvan, viszont a motorozásnak, főleg csoportban, vannak szokásai amit én nem ismerek. Illetve csak kocsiból láttam hogy hogyan csinálják a "nagyok"!

Eddig csak egyedül motoroztam, mire figyeljek.
    Tehát a kédéseim. /bocs ha nagyon gagyik/

Milyen kézjelek vannak a csoportban?
    Addig oké, hogy eltolva ketten gurulunk egy sávban. De mi van az előzéssel?
    Mire figyeljek körülöttem első sorban ha együtt motorozunk?
    Hogyan jelezzem a társaságnak ha valami gondom van?
    Szoktam látni hogy a piros lámpát a nagy csoportos motorosok nem nagyon veszik figyelembe. Elállják a kereszteződést és mennek. Nekem ez még veszteglő autósként is tetszik. Vagy ez csak a kemény csávó chopperesekre vonatkozik?

Egyedül motorozáskor.

Tapasztalom hogy intünk egymásnak. Jó egy társadalomhoz tartozni.
    Ebbe beletartozik a robogós is?
    Mi van ha a forgalommal vagyok elfoglalva és nem válaszolok az üdvözlésre?
    Ez csak bevett szokás vagy tényleges segítségre is számíthatok ha az útszélén ragadok valamivel?

Még sok ilyen és ehhez hasonló kérdés van a fejembe, amit most hirtelen nem tudok megfogalmazni de majd időval ha látok rá példát akkor majd felteszem a kérdést.

ELőre is köszönöm a segítségetek.

Szép napot
    Micky75
    Hozze vazze, üres a Whisky's poharam! %)
    Darázs = Csíkos légi kommandó!
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
    Share with Facebook

Hornet900 nem elérhető Hornet Klub Alapító tag Hornet900 is on a distinguished road
    Hely
    Érd
    Életkor
    35
    Összes hozzászólás
    757
    Hírnév szint
    0

-Milyen kézjelek vannak a csoportban?
    Nincsenek külön bevett kézjelek csak a klasszikusok:
    - Oldalra kitartott kéz, könyökben behajlított függőleges alkar: "ÁLLJ" vagyis figyelmeztet valamire, ne előzz, ne gyorsíts...Figyelj...
    - oldalra kitartott fel-le mozgó kéz: lassításra utasít, pl. traffipax.

Előzéskor arra figyelj, hogy TE biztonságosan meg tudd előzni a lassabb járművet. Fontos még, hogy miután megelőzted, ne engedd azonnal vissza a gázt, gondolj a mögötted érkezőre is, hogy legyen helye beférni mögéd.

- Mindig a hátul közlekedő motoros felel az előtte haladó(k)ért. Figyelj a követési távolságra és a zippzár alakzat megtartására. Fontos, hogy ne menj a másik mellett párhuzamosan, hogy ne zavarjátok egymást a független kanyarodásban. Ne feledd, hogy hirtelen irányváltoztatásra bármikot sor kerülhet. (kátyú, kiugró vad, kihajtó autó, stb.)

- Síppal, dobbal, nádihegedűvel. De lehet dudával, integetéssel, megállással is. Ha ugyanis megállsz, akkor tuti, hogy bevárnak és visszamennek érted.

Szoktam látni hogy a piros lámpát a nagy csoportos motorosok nem nagyon veszik figyelembe. Elállják a kereszteződést és mennek. Nekem ez még veszteglő autósként is tetszik. Vagy ez csak a kemény csávó chopperesekre vonatkozik?
    - nem jellemző, ez nem keménység, hanem hülyeség kérdése. Lámpánál életveszélyes megállni a kereszteződésben. Körforgalomnál azonban valóban szokás, hogy az első motorosok elállják a bekötőket, hogy a konvoj egyben áthaladhasson.

Egyedül motorozáskor.

Miért ne tartozna bele? De integetni nem szoktam nekik mindig. Ha azonban int viszonzom.

-Semmi. A forgalom a fontos, nem az integetés.

Ez csak bevett szokás vagy tényleges segítségre is számíthatok ha az útszélén ragadok valamivel?
    - Általában megállnak és segítenek, ha jelzed, hogy gond van. Ha netán baleset ér, akkor meguktól is megállnak, szinte kivétel nélkül.

Még sok ilyen és ehhez hasonló kérdés van a fejembe, amit most hirtelen nem tudok megfogalmazni de majd időval ha látok rá példát akkor majd felteszem a kérdést.

-Remélem segítettem valamit.
    SRÁCOK! JAVÍTSATOK KI, HA VALAMIT ROSSZUL ÍRTAM!

Szép napot
    Micky75[/QUOTE]
    Utoljára módosítva: Hornet900 által : 2008-04-24 10:55 PM
    Share with Facebook

rezy logója
    rezy nem elérhető Hornet Klub Tag rezy is on a distinguished road
    Hely
    Dunaújváros
    Életkor
    28
    Összes hozzászólás
    711
    Hírnév szint
    5

szerintem ehhez nagyon mást már nincs is mit mondani... Szabi kimerítette a megfelelő válasz fogalmát (lefety-lefety )

jössz velünk motorozni és az összes többire rájössz ráérzel vagy ellesed...
    sérült igen ... és akkor mi van... attól még az enyém és szeretem!
    HHK-Nyugati (Di)-VíziÓ tag
    Share with Facebook

olivamardo logója
    olivamardo nem elérhető Hornet Klub Tag olivamardo is on a distinguished road
    Hely
    Győr
    Összes hozzászólás
    1,145
    Hírnév szint
    6

Wink re: Együtt motorozás szabályai

Idézet rezy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    szerintem ehhez nagyon mást már nincs is mit mondani... Szabi kimerítette a megfelelő válasz fogalmát (lefety-lefety )
    Robogósoknak nem köszönünk. Én így tudom.
    Csak ha ők is köszönnek. Akkor nyugodtan. Én kocsiból is néha intek motorosnak... Igaz úgy nem veszik észre.

A körforgónál a biztosító ember(ek) konvoj elejére való visszatértéig nincs cipzár, hanem mindenki jobb oldalt halad.

Ha netán változik az előtted haladó pozíciója (sáv belső feléről kihúzódik, vagy fordítva) akkor Te is váltasz. Fő a biztonság.

Az első ember előzésnél kint maradhat indexelve, hogy jelezze, még szabad a pálya. Ha ezen tevékenységét befejezi, Te is tedd. Kellemetlen meglepetés érhet a szembejövő sávban.
    De ugyanúgy a bal karral mutogathatja, hogy húzzál vissza a jobb oldalra.

Ne menj bele olyan manőverbe, ami szerinted nagyon húzós.
    Utoljára módosítva: olivamardo által : 2008-04-25 01:31 AM
    Hali
    Palkó
    aljas Oliva Mardó
    HHK-Nyugati (Di)-VíziÓ tag
    George Harrison:
    "Ami engem illet, addig nem áll össze újra a Beatles, amíg John Lennon halott."
    Share with Facebook

papnor logója
    papnor nem elérhető Hornet Klub Alapító tag papnor is on a distinguished road
    Hely
    Budapest XIII
    Életkor
    35
    Összes hozzászólás
    521
    Hírnév szint
    5

A robogó is motor, én szoktam nekik inteni, és néha egyensúlyukat vesztve integetnek vissza . Egy cimborán 50-es robogóval jár, tavaly vette és nagyon jól esett neki, hogy a nagymotorosok üdvözlik.

Idézet olivamardo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Robogósoknak nem köszönünk. Én így tudom.
    Csak ha ők is köszönnek.
    Ne ess pánikba!
    Share with Facebook

papnor logója
    papnor nem elérhető Hornet Klub Alapító tag papnor is on a distinguished road
    Hely
    Budapest XIII
    Életkor
    35
    Összes hozzászólás
    521
    Hírnév szint
    5

Bár én nem vagyok mértékadó, mert este szorgalmasan integetek a félszemű autósoknak is...

Idézet papnor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A robogó is motor, én szoktam nekik inteni, és néha egyensúlyukat vesztve integetnek vissza . Egy cimborán 50-es robogóval jár, tavaly vette és nagyon jól esett neki, hogy a nagymotorosok üdvözlik.
    Ne ess pánikba!
    Share with Facebook

Hornet900 nem elérhető Hornet Klub Alapító tag Hornet900 is on a distinguished road
    Hely
    Érd
    Életkor
    35
    Összes hozzászólás
    757
    Hírnév szint
    0

Idézet papnor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Bár én nem vagyok mértékadó, mert este szorgalmasan integetek a félszemű autósoknak is...
    Jóvanna te motorosok ombuccmanusa
    Share with Facebook

Micky75 logója
    Micky75 nem elérhető Member Micky75 is on a distinguished road
    Hely
    Székesfehérvár
    Életkor
    37
    Összes hozzászólás
    51
    Hírnév szint
    5

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Sokat segítettetek. Így legalább helyrekerült egy két dolog.

Ez az előtted haladóra te vigyázól ismerős síelésből. Ott is az előttem levőre kell figyelni.

A többit meg majd ellesem az öreg rókáktól menet közben!
    Majd elsején reggel a shell kúttól!

Még egyszer köszi.

Micky75
    Hozze vazze, üres a Whisky's poharam! %)
    Darázs = Csíkos légi kommandó!
    Share with Facebook

Zvoli nem elérhető Senior Member Zvoli is on a distinguished road
    Hely
    Szeged
    Összes hozzászólás
    859
    Hírnév szint
    5

Én is köszönöm, ez nekem is nagyon hasznos volt! SZép hétvégét, aztán Kunmadár!

Idézet Hornet900 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    -Milyen kézjelek vannak a csoportban?
    Nincsenek külön bevett kézjelek csak a klasszikusok:
    - Oldalra kitartott kéz, könyökben behajlított függőleges alkar: "ÁLLJ" vagyis figyelmeztet valamire, ne előzz, ne gyorsíts...Figyelj...
    - oldalra kitartott fel-le mozgó kéz: lassításra utasít, pl. traffipax.

Előzéskor arra figyelj, hogy TE biztonságosan meg tudd előzni a lassabb járművet. Fontos még, hogy miután megelőzted, ne engedd azonnal vissza a gázt, gondolj a mögötted érkezőre is, hogy legyen helye beférni mögéd.

- Mindig a hátul közlekedő motoros felel az előtte haladó(k)ért. Figyelj a követési távolságra és a zippzár alakzat megtartására. Fontos, hogy ne menj a másik mellett párhuzamosan, hogy ne zavarjátok egymást a független kanyarodásban. Ne feledd, hogy hirtelen irányváltoztatásra bármikot sor kerülhet. (kátyú, kiugró vad, kihajtó autó, stb.)

- Síppal, dobbal, nádihegedűvel. De lehet dudával, integetéssel, megállással is. Ha ugyanis megállsz, akkor tuti, hogy bevárnak és visszamennek érted.

- nem jellemző, ez nem keménység, hanem hülyeség kérdése. Lámpánál életveszélyes megállni a kereszteződésben. Körforgalomnál azonban valóban szokás, hogy az első motorosok elállják a bekötőket, hogy a konvoj egyben áthaladhasson.

Egyedül motorozáskor.

Miért ne tartozna bele? De integetni nem szoktam nekik mindig. Ha azonban int viszonzom.

-Semmi. A forgalom a fontos, nem az integetés.

- Általában megállnak és segítenek, ha jelzed, hogy gond van. Ha netán baleset ér, akkor meguktól is megállnak, szinte kivétel nélkül.

-Remélem segítettem valamit.
    SRÁCOK! JAVÍTSATOK KI, HA VALAMIT ROSSZUL ÍRTAM!

Szép napot
    Micky75
    [/quote]
    Share with Facebook

+ Hozzászól a témához
Oldal: 1 / 4 1 2 3 ... UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod