Üdv!
Ha van Debrecenben vagy környékén Honda Hornet 600 tulajdonos az kérem írjon! Fontos lenne!
Lehet itt fórumon is, de még jobb lenne ha emailt küldenétek.
Az email címem: szathmary.janos89@gmail.com
Elore is köszi!
Hornet attacks when roused (A darázs akkor támad, ha feldühítik!)_____________________________________________
HHK Pest megyei (Di)-VíziÓ
Huhh! Ez volt aztán a gyors válasz!
A helyzet az, hogy 23 éves vagyok, külföldön élek és úgy döntöttem, hogy szeretnék elkezdeni motorozni. Mert ahol lakok ott lehet klassz túrákat csinálni és munkába járni is jobb motorral mint metróval! Áprilisban megyek haza Debrecenbe "A" kategóriás jogosítványt csinálni, mivel első motornak egy Honda Hornet 600-ast néztem ki, szerettem volna egy tulajjal találkozni esetleg ráülni, kicsit kipróbálni. Nem akarok úgy ilyen motort venni, hogy még ki sem próbáltam.
Az igazság az, hogy először egy Honda VTR 250-est néztem ki kezdésnek, de használtan beszerezhetetlen újonnan meg drága és különben sem akarok új motort venni kezdésnek. Ez után találtam meg a Honda Hornet 600-ast. Mindenképpen naked motorban gondolkozom és ez a modell nagyon tetszik. Viszont az elmúlt napokban annyi mindent olvastam, hogy már azt se tudom hol áll a fejem. Valahol azt írták, hogy hülyeség ilyen motorral kezdeni, meg hogy túl veszélyes, máshol meg azt hogy ideális kezdőmotor.
Az én véleményem az, hogy a Honda VTR 250-es is megy 140-et és azon is úgyanúgy lehet komoly balesetet szenvedni. Tehát sok minden a vezetőtől függ. Én munkába akarok járni főként a motorommal, nem akarok száguldozni. Persze később tervben van, hogy haza megyek vele Magyarországa, illetve csinálok nagyobb túrákat is, de majd csak akkor ha meg lesz a kellő tapasztalatom. Abban viszont igaza van azoknak akik azt mondják, hogy egy kisebb motoron könnyebb tanulni, mert könnyebben is kezelhető. Viszont a Hornet-ról meg azt írják, hogy 8000-es fordulat alatt kezes jószág és ha odafigyelve vezetjük akkor nem lehet "nagy gázzal" elszállni, mert kis fordulaton lomha és jól kezelhető.
Most az a tervem, hogy leteszem a jogsit, majd részt veszek egy 2 napos gyakorlaton itt: Safety-Hungary - Honda Motorkerékpár Vezetéstechnikai Képzés | Érted, a biztonságodért
Nekem nagyon fontos a biztonság, ezért is akarok egy jó sisakot és gerincprotektort beszerezni. Kétes érzéseim vannak, egy kicsit félek ettől a motortól, mert már annyi rémtörténetet olvastam, másrészről izgatott vagyok és várom, hogy végre ráülhessek.
Szia és üdv köztünk!
Nézd...
Ha nincs eszed a motorozáshoz egy 50-esen is megpusztulsz.
Ha van arra lehetőséged és türelmed, hogy kijárd a lépcsőket (250-600.. stb.) akkor Én ezt javaslom, mert véleményem szerint ez az egészséges.
nekem ez nem volt adott és 50-es után váltottam a Hornetre és előtte nagyon sok cikket és forumot olvastam, hogy ki mit ajánl úgy mond zöld fülűeknek.
Ez nem azt jelenti, hogy soha semmi gond probléma nem történt a Hornettel, mert Én is és szerintem sokan mások más motorokkal meg fizetik a tanuló pénzt és ez alól Te sem leszel kivétel.
Annyit azonban elmondhatok, hogyha a Hornetet választod, akkor több évre jó megoldást kapsz, mert első "nagy" motornak ideális. Nagyon könnyen kezelhető. Ideális munkába gurulni, tökéletes a kanyarvadászatokra és a túrákra és nem egy alkalommal bizonyított a ringen vagy a kunmadarasi gyorsuláson.
A lényeg ami a lényeg, most így ismeretlenül látva a habitusodat, nem hiszem, hogy olyan kockázatos bevállalás lenne a részedről egy Hornet.
Bármi más kérdésed vagy kétséged lenne itt választ kapsz azokra!
Üdv.: Wasp
Soha, de soha ne igyál, mikor vezetsz!
A végén még kiöntöd a sört.![]()
HHK-Nyugati (Di)-VíziÓ
Szia Sunmao!
Osztom Wasp kolléga véleményét. A Hornet tökéletes kezdő motorosnak.
Én ugyan nem jártam végig a köbcenti létrát, hanem 5 éve első motornak egy 2004-es 600-ast választottam. Én nem bántam meg.
Ezzel a motorral lehet városban közlekedni, túrázni a kanyarokban, messzire menni sok csomaggal (bár Wasp a megmondhatója, hogy az új 2007-es Hornet-et mennyire lehet pakolni) ringre menni és hasítani.
Lehet vele finoman és állat módon is közlekedni.
Ha van benned elég önmérséklet, akkor egy még nagyobb motoron is megtalálod a motorozás szépségét. Ha nincs, akkor ahogy Wasp mondta, egy 50-esen is megtalálod az első villanyoszlopot...
Hali
Palkó
aljas Oliva Mardó
HHK-Nyugati (Di)-VíziÓ tag
George Harrison:
"Ami engem illet, addig nem áll össze újra a Beatles, amíg John Lennon halott."
nem tudtam miért kérdezed
Én végigjártam a ranglétrát robogótól egészen a mostani 1000 ccm-ig (vagyis csak majdnem 1000).
A lényeg az, hogy én utólag jónak tartom ezt bár a fiatalkori hév rögtön a CBR900 nyergébe ültetett volna, ha tehettem volna, hál Istennek nem tehettem
Egyetérteve Wasp-el úgy gondolom, hogy ahhoz hogy túlélj egy motoron a megfelelő félelemérzet és egy jó adag hülyeség mellett, még határozottság, és a saját határaiddal való tisztában lét szükséges. Saját tapasztalatom, hogy míg fiatal voltam és nem alakult a ki a félelemérzet bennem addig visszatekintve sokkal több hülyeséget csináltam mint mostanában, nekem a fiatalság miatt kellettek a lépcsők.
Úgy gondolom, ha tisztában vagy magaddal a tudásoddal, van kellő félelem érzeted, ugyan akkor határozottságod, mert ha viszont félsz magától a motorozástól az gáz, akkor nem lesz gond akár egy hatszázas motorral sem, főleg nem a Hornettel, annyira kezes és kézre áll. Nekem nagyon megdöbbentő volt, hogy annak idején a 650 ccm-es funbikeról átülve a 900 ccm-es Hornetre mennyire könnyű és egyszerű vele motorozni.
Én azt mondom, hogy válaszd nyugodtan a 600-as hornetet, nem fogod megbánni legalább 3-5 évre jó választás lesz és max azért fogod lecserélni mert kijön az új, szebb, jobb és akár kicsit nagyobb verzió.
Ami nem utolsó szempont még neked, mert írod, hogy külföldről hazajönni vele, hogy én a 900-assal nagyon sokat túráztam külföldön, több ezer km-eket mentem 1-2 hét alatt és még csomagokkal megpakolva is élmény volt, kényelmes volt. Nem mondom, hogy egy goldwing kényelmével rendelkezik, de szerintem ebben a kategóriában az egyik legkényelmesebb az üléspozíciója.
Ha ezek után még nem érzed magad meggyőzve szólj![]()
Hornet attacks when roused (A darázs akkor támad, ha feldühítik!)_____________________________________________
Sziasztok,
Az alábbi emailt kaptam Kerekes Andrástól:
"Erről lenne szó. Saválló lemezből, lézerrel vágva, felső lemez 2mm-es, alsó 1mm-es. Alsó 1mm-es lemezre tetszőleges színű öntapadós cucc ragasztható, ami a Hornet kivágáson keresztül látszik (igény szerint bármilyen szín). Az első két képen a saját motoromon lévő látható, fényvisszaverős matricával, az utolsó képen karbon hatású matricás változat. Felszerelése pofon egyszerű, kormánybefogó csavarok elég hosszúak, azokat nem befolyásolja, hogy alá kerül ez a kis móka. Vélemény?"
Kinek mi a véleménye?hornet1.jpg
Nekem bejön!
Soha, de soha ne igyál, mikor vezetsz!
A végén még kiöntöd a sört.![]()
HHK-Nyugati (Di)-VíziÓ
Ez tényleg jó, szerintetek 900-ashoz is lehet ilyen?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Könyvjelzők