+ Hozzászól a témához
Oldal: 7 / 8 ElsőElső ... 5 6 7 8 UtolsóUtolsó
Eredmény: 61 - 70 (77) összesen

Téma: Egyéb bukták

919hornet logója
    919hornet nem elérhető Hornet Klub Alapító tag 919hornet is on a distinguished road
    Hely
    Budapest
    Életkor
    32
    Összes hozzászólás
    1,627
    Blog Entries
    2
    Hírnév szint
    10

Alapbeállítás re: Egyéb bukták

Megírnám a hétvégi tapasztalatom akkor én is, csak hogy mire vigyázzunk

Két dologról számolnék be: Először is a Lepence jó, az aszfalt nem tökéletes de jelentős kátyúk nincsenek
    Azonban visszafelé volt szerencsém áthajtani egy sár árfolyáson ami miatt kb 100 méteren át csúszkált enyhén az első kerék, nem volt veszélyes de talán azért mert időben észrevettem és lassan mentem.

A másik amit wasp-el, jerry-vel és via-val éltünk meg 2A, Vác utáni jó kis szerpentin, egyrészről az aszfalt tökéletes, azonban azért még hideg van amit a száz fölötti kanyartempó során konstatáltunk, de hál istennek megcsúszás nem volt... azonban idióta, barom bmw-s igen. Mint kiderült Balassagyarmatról. Folyamatosan versenyzett velünk pedig mi nem akartunk. Az egyik kanyarban pedig úgy előzött hogy közénk vágott be, hál Istennek láttam hogy jön tükörből ezért lehúzódtam, de simán vágódott be mellém, jerry mögé!
    Tehát vigyázzatok magatokra mert idióták az emberek
    Hornet attacks when roused (A darázs akkor támad, ha feldühítik!)_____________________________________________
    HHK Pest megyei (Di)-VíziÓ

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
    Válaszol idézettel Válaszol idézettel
    Share with Facebook

Wasp logója
    Wasp nem elérhető Senior Member Wasp is on a distinguished road
    Hely
    Budapest
    Életkor
    26
    Összes hozzászólás
    339
    Hírnév szint
    4

Ja-ja...
    Meleg volt a pite és csak az volt a szerencséje a bömösnek, hogy Jerrybá nem pattintott egy 6-ik sebességet is a vasnak, mert akkor hyper ugrással ott hagytuk volna a rákba!

Amúgy tényleg vigyázzon mindenki magára, hogy az első nagy idei gurulása nehogy az utolsó is legyen...
    Soha, de soha ne igyál, mikor vezetsz!
    A végén még kiöntöd a sört.

HHK-Nyugati (Di)-VíziÓ
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
    Share with Facebook

gull86 nem elérhető Junior Member gull86 is on a distinguished road
    Összes hozzászólás
    6
    Hírnév szint
    0

Én is megosztom a tapasztalatomat ami nemrég történt. Belvárosban kanyarodik az út balra, nénike a zebra előtt, láthatóan nem akar lelépni, nem erőltettem én se hogy áthaladjon. Ám a másik sávban (szemben) lévő rendőrautóban ülő úgy gondolta áttessékeli az én oldalamról a nénikét. Nénike lelép, én megijedek...ugye ott a yard..meg kellene állni zebra előtt. Mivel kezdő vagyok első fékre ráránt, így a balos kanyarban jobbra el kezd csúszni az első kerék...szerencsére nénike még épp csak lelépett, vissza tudtam engedni a féket és így egyenesbe visszaugrott a motor. Nem mondom hogy nem ijedtem meg...
    Hátsó féket kellett volna ebben az esetben használnom? (sebesség kb. 20-25 lehetett)
    Share with Facebook

janek logója
    janek nem elérhető Hornet Klub Tag janek is on a distinguished road
    Hely
    Dunaszerdahely
    Életkor
    47
    Összes hozzászólás
    242
    Hírnév szint
    6

Idézet gull86 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én is megosztom a tapasztalatomat ami nemrég történt. Belvárosban kanyarodik az út balra, nénike a zebra előtt, láthatóan nem akar lelépni, nem erőltettem én se hogy áthaladjon. Ám a másik sávban (szemben) lévő rendőrautóban ülő úgy gondolta áttessékeli az én oldalamról a nénikét. Nénike lelép, én megijedek...ugye ott a yard..meg kellene állni zebra előtt. Mivel kezdő vagyok első fékre ráránt, így a balos kanyarban jobbra el kezd csúszni az első kerék...szerencsére nénike még épp csak lelépett, vissza tudtam engedni a féket és így egyenesbe visszaugrott a motor. Nem mondom hogy nem ijedtem meg...
    Hátsó féket kellett volna ebben az esetben használnom? (sebesség kb. 20-25 lehetett)
    Mindkettőt egyszerre,... úgy a hatásos....szerintem!
    Hell aint a bad place to be...
    Share with Facebook

919hornet logója
    919hornet nem elérhető Hornet Klub Alapító tag 919hornet is on a distinguished road
    Hely
    Budapest
    Életkor
    32
    Összes hozzászólás
    1,627
    Blog Entries
    2
    Hírnév szint
    10

Aztat mondják a 2/3-1/3 arány a megfelelő az első javára
    Idézet janek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mindkettőt egyszerre,... úgy a hatásos....szerintem!
    Hornet attacks when roused (A darázs akkor támad, ha feldühítik!)_____________________________________________

Share with Facebook

Steló logója
    Steló nem elérhető Junior Member Steló is on a distinguished road
    Hely
    Csobánka
    Összes hozzászólás
    30
    Hírnév szint
    0

Nagyon tanulságos amiket írtok, próbálom észben tartani és átültetni a gyakorlatba!
    Share with Facebook

919hornet logója
    Hely
    Budapest
    Életkor
    32
    Összes hozzászólás
    1,627
    Blog Entries
    2
    Hírnév szint
    10

Nem hírdetni akarom mert én nem voltam ilyenen, saját káromon tanulok de csak jókat hallottam a vezetéstechnikai tréningekről akár honda safety akár más. tehát ha úgy gondolod érdemes lehet egy ilyenre ellátogatni.
    Idézet Steló eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nagyon tanulságos amiket írtok, próbálom észben tartani és átültetni a gyakorlatba!

Share with Facebook

Steló logója
    Steló nem elérhető Junior Member Steló is on a distinguished road
    Hely
    Csobánka
    Összes hozzászólás
    30
    Hírnév szint
    0

Szia Süti!

Valóban így van, de ahogy leírtam egy másik témánál is szerintem ez a jövő évi projekt lesz :-)
    Share with Facebook

olivamardo logója
    olivamardo nem elérhető Hornet Klub Tag olivamardo is on a distinguished road
    Hely
    Győr
    Összes hozzászólás
    1,145
    Hírnév szint
    6

Érdemes elmenni egy nem túl drága tanfolyamra. Az ott megszerzett tudással máshogyan motorozol. Más rutinok rögzülnek, ami később jól jöhet éles helyzetben. És máshogyan telik el a szezon is... több lesz az élvezet benne, mert talán több magabiztosságot ad.
    Hali
    Palkó
    aljas Oliva Mardó
    HHK-Nyugati (Di)-VíziÓ tag
    George Harrison:
    "Ami engem illet, addig nem áll össze újra a Beatles, amíg John Lennon halott."
    Share with Facebook

papnor logója
    papnor nem elérhető Hornet Klub Alapító tag papnor is on a distinguished road
    Hely
    Budapest XIII
    Életkor
    35
    Összes hozzászólás
    521
    Hírnév szint
    5

Ha már buktalexikon:Hogyan meséljünk motoros balesetet
    Kommenteket is érdemes, pl:
    Én egyszer úgy dobtam el a motort, hogy egy gyors jobbosban kijött elém egy vak, tolószékes kisfiú a kutyájával. fékeztem, megúszott a hátulja és lecsúsztam az ívről. össze tudtam volna szedni, de az a kurva földgolyó pont ellentétes irányba fordult ezért inkább jobbnak láttam, ha elfektetem a vasat. csúszás közben még szerencsére sikerült elkapnom a kisfiút meg a kutyáját, nehogy a mögöttem jövő kamion kilapítsa őket. sajnos a tolószékét kicsit megrongálta a kamion, de a nálam lévő kacsaszalaggal és svájci bicskával pillanatok alatt összeraktam. bár több sebből véreztem és a törött bordám átszúrta a tüdőm, azért még átkísértem az úton a kissrácot, vettem neki egy fagyit és megvártam, amíg megjön az anyukája. aztán visszamentem a motoromhoz, lefeküdtem mellé és elájultam amíg a mentők megérkeztek.
    Ne ess pánikba!
    Share with Facebook

+ Hozzászól a témához
Oldal: 7 / 8 ElsőElső ... 5 6 7 8 UtolsóUtolsó

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod